anjos mat

Kock på förskola med tre egna barn som lagar all världens mat och älskar att baka. Här skriver jag om mat från vardag till fest och en del om mat för barn. Färgstark, god och hälsosam mat är mitt signum!

fredag 29 mars 2013

Kycklingpaj med spenat, fetaost och soltorkad tomat

Den här pajen var tyvärr inte speciellt uppskattad av barnen, men vi vuxna som åt av den gillade den. Jag tror att barnen tyckte det blev för rörigt med en massa saker blandade. Flera pillade ut kyckligbitarna och åt endast dem.  Jag gjorde en botten med dinkelmjöl och kesella för att få ned fetthalten lite: Beräkna 75g smör, 1 dl kesella och ca 4 dl mjöl för pajdegen. Fräste bladspenat i vitlök och lät den rinna av i sil så att vätska försvann. Lade ut spenaten på förgräddat pajskal, på med stekt tärnad kycklingfilé, tärnad fetaost, soltorkad tomat i strimlor och sedan en äggstanning (1,5 ägg per dl mjölk) ovanpå. Jag gjorde tre ugnsplåtar och en halv plåt blev över, men den åt vi gladeligen på ett personalmöte veckan därpå!
Upplagd av Anjos mat kl. 07:06
Skicka med e-postBlogThis!Dela på XDela på FacebookDela på Pinterest

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg Startsida
Prenumerera på: Kommentarer till inlägget (Atom)

Maten på förskolan

Jag jobbar på en förskola med fem avdelningar. Jag vägrar halvfabrikat (undantaget korv och blodpudding dock) och använder mycket ekologiska råvaror. Givetvis bakar jag mitt eget bröd och kokar sylten själv! Det känns härligt att få erbjuda barn mat lagad från bra råvaror som är god, färgstark och hälsosam. Dessutom ser jag det som en viktig uppgift att servera barn varierad mat med nya ingredienser och med inslag från olika kulturer. Matglädje och lärande i kombination!































































Bloggarkiv

  • ►  2016 (16)
    • ►  maj (2)
    • ►  april (1)
    • ►  mars (4)
    • ►  februari (1)
    • ►  januari (8)
  • ►  2015 (37)
    • ►  december (1)
    • ►  november (2)
    • ►  oktober (3)
    • ►  september (5)
    • ►  augusti (3)
    • ►  juli (9)
    • ►  juni (2)
    • ►  maj (2)
    • ►  februari (9)
    • ►  januari (1)
  • ►  2014 (221)
    • ►  december (8)
    • ►  november (7)
    • ►  oktober (11)
    • ►  september (4)
    • ►  augusti (12)
    • ►  juli (17)
    • ►  juni (16)
    • ►  maj (23)
    • ►  april (13)
    • ►  mars (41)
    • ►  februari (39)
    • ►  januari (30)
  • ▼  2013 (279)
    • ►  december (14)
    • ►  november (33)
    • ►  oktober (35)
    • ►  september (45)
    • ►  augusti (31)
    • ►  juli (24)
    • ►  juni (29)
    • ►  maj (24)
    • ►  april (36)
    • ▼  mars (8)
      • Kycklingpaj med spenat, fetaost och soltorkad tomat
      • Tomat- och linssoppa
      • Apelsin- och ingefärssås
      • Bulgurbröd
      • Nötfärskebab med hummus och bulgur
      • It's alive!!! - om surdeg
      • Påskveckans spenatsoppa
      • Påsklunch på förskolan

Om mig

Mitt foto
Anjos mat
Jag jobbar som förskolekock och har matlagning och bakning som intressen. Jag är utbildad i kostvetenskap och är mån om att maten är såväl vällagad som hälsosam och givetvis färgstark och god!!! Här kommer jag att berätta om min vardag i förskoleköket men även om matlagning i mitt familjeliv. På min fritid tränar jag på gym eller springer och provar gärna ett glas vin!
Visa hela min profil
Temat Enkel. Använder Blogger.