söndag 14 juni 2015

Kycklingburgare med chiliyoghurt

Kycklingfärs är användbart till mycket och idag blev det burgare av den. Kyckling ger otroligt saftig färs som blir lite för blöt om den blandas med ägg. Ofta använder jag bara lite maizenamjöl när jag gör kycklingbiffar men idag hade jag några kokta potatisar som jag blandade med färsen och resultatet blev jättebra - saftigt utan att bli svampigt!

Till 6 hamburgare behövs:
500g Kycklingfärs
Tre kokta potatisar, fint rivna
1 msk finhackad timjan
1 tsk dijonsenap
Salt och svartpeppar

Chiliyoghurt:
2 dl matyoghurt
1 röd chili, finhackad
1 pressad vitlöksklyfta
Salt och peppar

Hamburgerbröd - gärna hembakt!
Sallad
Gurka
Tomat
Rödlök

Blanda kycklingfärs med potatis och kryddor. Forma sex biffar och stek i olja på medelvärme. Rör ihop ingredienserna till chiliyoghurten. Rosta brödet och bygg en burgare. Servera gärna med nachos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar