Gjorde en härlig indisk kycklinggryta till middag igår som verkligen blev lyckad. Receptet går utmärkt att halvera.
6-8 portioner
900g kycklinglårfilé i bitar
4 vitlöksklyftor, hackade
1 röd chili, finhackad
Saft av 1 citron
2 msk starkt paprikapulver
1 msk koriander
2 tsk spiskummin
2 tsk kardemumma
2 tsk gurkmeja
2 tsk ingefära
2 msk garam masalakrydda
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja
Blanda alla ingredienser och vänd runt kycklingen i detta. Låt marinera 2-3h i kyl.
Fräs i rapsolja i en stor gryta.
Tillsätt:
1 brk krossade tomater
1 brk kokosmjölk
Låt grytan puttra i 45 min. Servera med basmatiris, chutney, matyoghurt och naanbröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar