lördag 10 oktober 2015

Färsbiff med capresepasta

Caprese - mozzarella med tomat och basilika serveras här i en pastaform. Supersnabbt med färdigköpt pesto för den som inte gör egen. Jag rekommenderar Icas egna pesto! Färsbiffar kan smaksättas i det oändliga och idag fick det bli vitlök.

Till fyra portioner behövs

500g nötfärs
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
3/4 tsk salt
Svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
Smör och rapsolja att steka i

4 portioner spaghetti
125g mozzarella
1 ask cocktailtomater eller 2 kvisttomater
1 kruka basilika
1/2 dl grön pesto
Salt och peppar

Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla 10 min. Blanda alla ingredienser till färsbiffarna och forma 5-6 biffar som steks i smör och rapsolja.

Koka pastan enligt förpackningen. Blanda med pesto, tärnad mozzarella, halverade cocktailtomater och strimlad basilika. Smaka av med salt och svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar