lördag 10 oktober 2015

Mild pepparkaka med rivet äpple och solrosfrön

Den ser inte mycket ut för ögat den här kakan men den är otroligt god och äpplena gör den saftig och bidrar med sötma. Solrosfröna kan uteslutas för den som så önskar. Kakan smakar allra bäst med en kopp thé.

3 ägg
2,5 dl socker
3 dl mjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
1 dl rapsolja
2 msk rostade solrosfrön
4 dl grovt rivet äpple, gärna syrligt

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ned. Tillsätt äpple, 1 msk av solrosfröna och rapsolja. Häll i smord och bröad springform och strö över 1 msk solrosfrön. Grädda 45 min i 175C ugn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar