Häromdagen fuskade jag ihop en Kantarellrisotto med hjälp av Kavli kantarellost! Den mjukosten visade sig vara sprängfylld med kantareller och gav en jättegod smak till risotton. Passade perfekt till stekt kyckling, sparris och balsamicosirap.
Till 4 portioner behövs :
4 kycklingfiléer, 500 g
Salt och peppar
Smör att steka i
Risotto:
2 dl arborioris
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
Olivolja att steka i
Saft av 1/2 citron
8-9 dl Bong kantarellbuljong
200g Kavli kantarellost
1 kruka bladpersilja
Salt och peppar
Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn runt om i smör. Lägg på ett lock, sänk temperaturen och låt steka färdigt till en centrumtemperatur på 75C.
Fräs lök och vitlök glansig i olivolja i en kastrull. Tillsätt riset och vänd runt detta ett par varv. Häll på lite buljong i taget och låt sjuda sakta under omrörning. Tillsätt mer buljong när den första kokat in. Efter max 20 min är risotton klar och ska då ha en krämig konsistens. Smaka av med citronsaft och rör ned persilja och ost.
Servera kycklingen med risotton, kokt sparris och balsamicosirap.
Låter riktigt gott, måste prova!
SvaraRadera