Alldeles utomordentligt gott är det med köttbullar med gräddsås, rårörda lingon, gurka och kokt potatis. När det regnade som mest häromdagen passade det att äta lite husmanskost. Jag brukar variera kryddningen på mina köttbullar - ibland blir det timjan, vitlök eller dijonsenap i smeten. Men oftast gör jag dem naturella med bara svartpeppar eftersom barnen kan vara lite petiga med kryddor. Lök i smeten brukar jag hoppa helt men det är för att jag är lite lat... Gräddsås är busenkelt att göra. Jag tar mellangrädde och smaksätter med flytande kalvfond, lite soja och svartpeppar. Klart!
Köttbullar till fyra personer :
500g nötfärs
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 dl mjölk
3/4 tsk salt
Svartpeppar
Smör+rapsolja att steka i
Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla 10 min. Blanda ihop detta med övriga ingredienser och forma små köttbullar. Stek i lika delar smör och rapsolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar