söndag 7 september 2014

Indisk kycklinggryta med bladspenat

Jag är så oerhört sugen på indiskt just nu. Denna gryta blev het och len på en och samma gång. Rester från en helstekt kyckling rördes ned i en indisk sås och serverades med en yoghurtdressing, ärter och ris. När jag inte hinner baka naanbröd som är så gott till så brukar jag ta vetetortilla och doppa i såsen istället!

Till 4 portioner behövs:
2 stekta kycklingfiléer i tärningar
1 msk hackad färsk ingefära
2 tsk garam masalakrydda
1 finhackad vitlöksklyfta
1 finhackad gul lök
1 finhackad röd chili
2 msk rapsolja
1/2 dl tomatpuré
2 dl matlagningsgrädde
1 dl fryst bladspenat
Salt

Fräs lök, vitlök, chili och ingefära samt garam masalakrydda i olja. Tillsätt tomatpuré, grädde och koka upp. Smaka av med salt. Rör ned kyckling och bladspenat och låt det bli varmt.

Dressing:
1,5 dl matyoghurt
1 msk honung
1 tsk italiensk salladskrydda
Salt och peppar

Blanda ihop alla ingredienser och servera till grönsaker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar