Jag är så oerhört sugen på indiskt just nu. Denna gryta blev het och len på en och samma gång. Rester från en helstekt kyckling rördes ned i en indisk sås och serverades med en yoghurtdressing, ärter och ris. När jag inte hinner baka naanbröd som är så gott till så brukar jag ta vetetortilla och doppa i såsen istället!
Till 4 portioner behövs:
2 stekta kycklingfiléer i tärningar
1 msk hackad färsk ingefära
2 tsk garam masalakrydda
1 finhackad vitlöksklyfta
1 finhackad gul lök
1 finhackad röd chili
2 msk rapsolja
1/2 dl tomatpuré
2 dl matlagningsgrädde
1 dl fryst bladspenat
Salt
Fräs lök, vitlök, chili och ingefära samt garam masalakrydda i olja. Tillsätt tomatpuré, grädde och koka upp. Smaka av med salt. Rör ned kyckling och bladspenat och låt det bli varmt.
Dressing:
1,5 dl matyoghurt
1 msk honung
1 tsk italiensk salladskrydda
Salt och peppar
Blanda ihop alla ingredienser och servera till grönsaker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar