söndag 7 september 2014

Jambalaya med chorizo och räkor

Gårdagens improviserade middag blev riktigt lyckad och detta kommer jag att göra fler gånger. Chorizon kan bytas ut mot mildare korv för den som önskar. Man kan också vända ned lite bitar av grillad kyckling i riset.

Till 4 portioner behövs:
3 dl långkornigt ris
1 brk tomatkross
3 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
10 cm strimlad purjolök
1 finhackad röd chili
1 röd paprika i tärningar
1 msk paprikapulver
3 små chorizokorvar i slantar
100g skalade räkor
2 msk rapsolja

Fräs purjo, paprika och chili med ris och paprikapulver. Häll på tomatkross och vatten. Tillsätt buljongtärning och sjud 20 min. Rör ned korven och sjud 10 min till. Rör ned räkorna och låt de bli varma. Smaka av med salt.

Vitlöksdip:
1 dl kvarg
1 dl lätt creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
Salt

Blanda ihop alla ingredienser och servera till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar