tisdag 29 september 2015

Färskostkaka

Höstens bästa kaka är detta och en bra baskaka att variera. Jag har redan gjort den fyra gånger med olika frukt - t ex plommon, blåbär eller äpplen. Välj då att smaksätta den efter typ av frukt med t ex kardemumma,  kanel eller ingefära. Fantastiskt saftig och hållbar med sin färskost och kakan passar lika bra på egen hand som med en klick grädde,  vaniljsås eller vaniljglass. Låt frukten bestämma tillbehöret!

2,5 dl strösocker
75g mjukt smör
1 tsk vaniljsocker
175 g philadelphiaost
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
4 äpplen
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel

Vispa ihop smör, socker, vaniljsocker och philadelphiaost. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned i smeten. Häll upp i smord och bröad form. Skär äpplena i klyftor och tryck ned i smeten. Pudra över kanel och kardemumma. Grädda 45 min i 175C ugn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar