Jag kan inte påstå att det ofta blir pyttipanna hemma hos oss. Den klassiska varianten tycker jag är alldeles för flottig men steker man i ugn behövs inte så mycket fett och då känns maträtten betydligt fräschare. Höstens utbud av rotsaker gav en härlig rotsakspytt som blev jättebra. Rödbetorna serverades i en råriven variant med somrosfrön. Kändes nyttigt och väldigt 2015!
Till 2-3 portioner behövs
4 potatisar
2 stora morötter
1 stor palsternacka
1 gul lök
1,5 Köttfärsbiff
1 skiva fläskkotlettrad
1,5 msk Olivolja
Salt och peppar
Rosmarin
1 stor rödbeta
1 msk solrosfrön
2 tsk Olivolja
1 tsk Vitvinsvinäger
Salt och peppar
Tärna alla rotsaker i sockerbitsstora tärningar. Hacka löken fint. Blanda allt på en ugnsplåt och vänd runt med olivolja, salt, peppar och lite rosmarin. Stek i ugn 225C tills rotsakerna fått fin färg, ca 29 min. Tärna nu köttet fint och vänd ner i pytten. Stek fem minuter till i ugn.
Riv rödbetan grovt och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar och solrosfrön. Servera till pytten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar