tisdag 29 september 2015

Rotsakspytt med råriven rödbetssallad

Jag kan inte påstå att det ofta blir pyttipanna hemma hos oss. Den klassiska varianten tycker jag är alldeles för flottig men steker man i ugn behövs inte så mycket fett och då känns maträtten betydligt fräschare. Höstens utbud av rotsaker gav en härlig rotsakspytt som blev jättebra. Rödbetorna serverades i en råriven variant med somrosfrön. Kändes nyttigt och väldigt 2015!

Till 2-3 portioner behövs
4 potatisar
2 stora morötter
1 stor palsternacka
1 gul lök
1,5 Köttfärsbiff
1 skiva fläskkotlettrad
1,5 msk Olivolja
Salt och peppar
Rosmarin

1 stor rödbeta
1 msk solrosfrön
2 tsk Olivolja
1 tsk Vitvinsvinäger
Salt och peppar

Tärna alla rotsaker i sockerbitsstora tärningar. Hacka löken fint. Blanda allt på en ugnsplåt och vänd runt med olivolja, salt, peppar och lite rosmarin. Stek i ugn 225C tills rotsakerna fått fin färg, ca 29 min. Tärna nu köttet fint och vänd ner i pytten. Stek fem minuter till i ugn.

Riv rödbetan grovt och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar och solrosfrön. Servera till pytten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar