onsdag 30 september 2015

Lammkorv med myntayoghurt och grönsakscouscous

De gånger jag äter korv ska det vara en sort med hög kötthalt och gärna smakrik. Tillsammans med couscous och en kall sås är korvmiddagen färdig på mindre än tio minuter!  Jag har hittat en prisbelönt ekologisk Lammkorv på Ica Liljeholmen som är riktigt god.

Till fyra portioner
Fyra lammkorvar

1 liten rödlök i båtar
1 röd paprika i bitar
1 stor morot grovt riven
1 dl stora vita bönor
Olivolja att steka i
1 msk rostade solrosfrön
2,5 dl couscous
5 dl grönsaksbuljong

2 dl matyoghurt
1 msk hackad mynta
Salt och peppar

Fräs grönsakerna knaprigt i olivoljan. Koka upp buljongen och tillsätt couscousen. Låt den svälla klart och rör ned grönsakerna och solrosfrön.  Rör ihop mynta med yoghurt och smaka av med salt och svartpeppar. Stek korven. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar