Under sportlovet hade barnen på fritids fått baka kärleksmums och det ville givetvis mina barn också göra. Det finns mängder med olika recept att tillgå och detta är mitt modifierade! Jag gör glasyren med mörk chokladkaka eftersom det både känns hälsosamt (glasyr med kakao innehåller ofta mycket florsocker) och blir dessutom godare!
Till en långpanna 30x40 cm (24 bitar):
5 ägg
4 dl socker
200g smält smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 1/3 dl kakao
Glasyr:
2 dl matlagningsgrädde
200g mörk choklad 70%
2 msk starkt kaffe
1 dl kokos
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och sikta ned kakaon. Rör ned i äggsmeten. Tillsätt smör och mjölk. Rör smeten slät. Häll i smord ugnsform. Grädda i 175C i 20-25 min. Gör under tiden glasyren: koka upp grädde och kaffe. Ta bort från värmen och rör ned chokladen bruten i bitar. Låt svalna lite innan den breds ut på den färdiga kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar