lördag 5 mars 2016

Laxlasagne med keso och spenat

Jag älskar lasagne och gör en massa olika varianter - köttfärs, kyckling, vegetarisk,  svamp etc. Idag blev det en laxlasagne som gick snabbt att göra eftersom endast ostsåsen behövde lagas innan gräddningen. Lax, keso och fryst stuvad spenat stod för mellanlagren. Den stuvade spenaten går utmärkt att byta mot fryst bladspenat. 

Till 6 portioner behövs:
300g kallrökt skivad lax
275g fryst stuvad bladspenat (Felix)
500g Keso
7 dl mjölk
1/2dl vetemjöl +1 dl vatten
2 dl riven parmesanost
Salt och peppar
12 lasagneplattor, torkade

Koka upp mjölk. Skaka ihop mjöl och vatten till en redning och vispa ned denna. Låt sjuda några minuter och vispa sedan ned osten. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll hälften av ostsåsen i en smord ugnsform. Lägg ut tre lasagneplattor och bred över 1/3 av keson. Salta och peppra. Lägg på 1/3 av laxskivorna och toppa med 1/3 frysta spenatbitar. Upprepa förra lagret 2 ggr. Täck med tre lasagneplattor och häll på resterande ostsås. Grädda i ugn 175C i ca 45 min. Servera med en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar