Det blev fin gotländsk biff till lördagens middag. Vi äter sällan helt kött men jag brukar alltid se till att köpa bra svenskt kött, helst ekologiskt. Gnocchin fuskade jag med och köpte färdig, det tillhör de få saker som jag gillar i halvfabrikatsväg. Med en mustig tomatsås och ett glas rött var kvällen räddad, tvättstugan till trots ;)
Till fyra portioner:
400g biff i bit
Svartpeppar
Salt
1 msk smör att steka i
Tomatsås :
1 gul lök, finhackad
1 msk olivolja
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 brk tomatkross
Salt
Svartpeppar
1 frp pestognocchi (finns på Lidl)
Ruccola till servering
Salta och ha rejält med nymald svartpeppar runtom biffen. Bryn i smör. Stek färdigt i ugn 100C till en centrumtemp på 58C. Linda in i folie och låt vila 15-20 min innan den skärs upp.
Fräs lök och vitlök glansig i oljan. Tillsätt tomatkross och krydda. Låt sjuda i 30 min, gärna längre.
Koka gnocchin enligt bruksanvisningen och servera med biff och tomatsås samt ruccola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar