fredag 29 mars 2013

Nötfärskebab med hummus och bulgur

Redan andra veckan i förskolans kök vågade jag mig på att servera rena hälsokosten i form av fullkornsbulgur. Dessvärre var den variant jag levererades väldigt fiberrik och såg kanske inte så aptitlig ut och jag var rejält orolig för hur den skulle tas emot av barnen. Jag gjorde köttfärskebab smaksatt med vitlök, spiskummin och chili, som jag ugnsstekte. Till detta en mild hummus på kikärtor, citron, olivolja, vitlök, spiskummin och persilja samt salt och peppar.  Rödkålssallad med rostade solrosfrön till detta. Vilken hälsotallrik det blev! Hur det mottogs av barnen? Halva gruppen år jättebra och andra halvan rörde knappt maten... Men skam den som ger sig. Nästa gång får jag kamouflera fullkornsbulguren i tomatpuré eller ha med paprikapulver som smaksättning så att den ser lite roligare ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar