fredag 29 mars 2013

Påskveckans spenatsoppa

Givetvis ska det serveras spenatsoppa med kokt ägghalva under förskolans påskvecka! (Min soppa blev dock utan ägghalva) Jag gjorde en lite matigare soppa där jag blandade i rotfrukter och mixade sedan soppan slät. Serverade med grova dinkelfrallor med rågkross, linfrö och solrosfrö samt rökt kalkon eller ost till pålägg. Väldigt uppskattad av barnen som trots den ruskiga färgen vågade smaka på soppan!

Recept:
2 gula lökar, finhackade
1 kung solo vitlök, finhackad
4 palsternackor, tärnade
1 bit rotselleri (130g) tärnad
1,25 kg fryst bladspenat
3 l grönsaksfond
1 l mjölk
6 dl l grädde
salt och peppar

Gör så här:
Fräs alla grönsaker i rapsolja. Häll på fond och koka 15 minuter. Mixa allt slätt. Tillsätt mjölk och grädde. Smaka av med salt och peppar. Servera med hårdkokt ägghalva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar