Så har man då äntligen gått och blivit med blogg! Vad kan då passa bättre att börja med att skriva om än skärtorsdagens påsklunch på förskolan?
Av tradition så serveras här kyckling denna dag (lammet serverades igår...) Det blev lyxig Bosarp-kyckling till vilken jag gjorde en rub bestående av paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver, koriander, spiskummin, oregano, svartpeppar och salt. Ugnsstekte i 125C till innertemp på 70 C. Serverade med klyftpotatis och en BBQ-sås (recept nedan). Till detta serverade jag en rödkålssallad och gurktärningar. Blev riktigt nöjd själv faktiskt :) Givetvis fanns påskmust och målade ägg också! Jag satt tillsammans med barn och personal vid ett tjusigt dukat långbord och det var hur trevligt som helst. GLAD PÅSK!!!
BBQ-sås 2,5l:
3 gul löka lökar, hackade
2 kung solo vitlökar, hackade
1 röd chili, finhackad
2 kg tomatkross
1/2 msk vitvinsvinäger
1,5 dl chilisås
1 msk kinesisk soja
1 1/2 msk mörk sirap
2 msk dijonsenap
1 tsk malen koriander
1/2 tsk spiskummin
salt och lite kanel
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar