En mäktig kaka/tårta som räcker till 12 bitar. Otroligt spännande smakkombination med rostade frön och salt ovanpå. Kanel ger också en extra touch. Servera med vispad grädde och varför inte lite salt kolasås till också! Kakan bör helst stå kallt till nästa dag innan den äts för att bli saftig och tryffelaktig. Den går jättebra att frysa om man inte har så många gäster!
200g mörk choklad
200g smör
4 ägg
3,5 dl råsocker
4 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kanel
4 dl vetemjöl
1 msk rostade sesamfrön
1 msk rostade solrosfrön
1 msk rostade pumpafrön
1/2 tsk flingsalt
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och bryt ned chokladen i bitar och rör ned i det varma smöret så att den smälter. Blanda ned i sockerblandningen. Vänd ned mjöl, vaniljsocker och kanel. Häll upp i en smord och bröa springform och strö över rostade frön och salt. Grädda 25-30 min i 175C. Kakan stelnar när den kallnar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar