söndag 23 november 2014

Rödbetsbiffar med solrosfrön och halloumi

Rödbetor är verkligen en spännande rotsak som kan användas till spånga mycket. Jag grovriver ofta rödbetor och blandar med rostade frön och vinägrette till råkost. Dessa biffar blev till en dag när jag hade lite kokt potatis över. Riktigt saftiga och matiga är de och ger rejäl mättnadskänsla. Servera med färsk bladspenat och lite hummus eller matyoghurt smaksatt med rostad spiskummin.

Till 4 portioner behövs:
2 stora rödbetor, grovt rivna
1 palsternacka, grovt riven
4 kokta potatisar, fint rivna
1 dl ströbröd
1/2 dl maizenamjöl
150g halloumiost, grovt riven
2 msk rostade solrosfrön
Salt
Svartpeppar

Blanda alla ingredienser och forma 8 biffar som steks ca 3 min per sida i rapsolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar