fredag 7 november 2014

Pumpamuffins

Efter att ha karvat ur fruktkött ur den obligatoriska pumpalyktan till Halloween stod jag med lite pumpakött över. Eftersom jag tycker att pumpasoppa blir godare på butternutpumpa så bakades istället dessa kryddiga muffins med mycket smak av pepparkaka. De blir godast om de görs dagen innan och får stå och bli lite saftiga.

Till 20 muffins behövs:
3 ägg
3 dl råsocker
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
0,5 tsk ingefära
1,5 dl rapsolja
4,5 dl riven pumpa

Topping:
60g mjukt smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
200g philadelphiaost
Finrivet skal av 1/3 apelsin

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt olja och pumpa. Blanda alla torra ingredienser och rör ned i smeten. Häll upp i muffinsformar och grädda 25 min i 175C ugn. Låt svalna. Vispa smör och färskost slätt. Sikta ned florsocker och vispa igen. Smaksätt med apelsinskal och vaniljsocker. Bred på muffinsen och förvara i kyl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar