Jag lagar ofta hemmagjorda fiskpinnar av frysta torskblock (av bättre kvalitet). Barnen älskar det och de får dessutom i sig lite fisk när de äter dessa till skillnad från köpta fiskpinnar som mest består av panering. Jag skär torskblocket knappt tinat i rejäla bitar, panerar och steker i en blandning av smör och rapsolja. Idag blev det en lyxig räk - & avokadoröra till samt kokt potatis, bladspenat och sockerärtor.
Till fyra portioner behövs:
1 pkt fryst torsk, 400g
1 ägg+1 msk vatten
1,5 dl ströbröd
1,5 dl vetemjöl
Salt och peppar
Rapsolja och smör att steka i
150g skalade räkor
1 fast avokado i tärningar
1/2 gul lök, finhackad
1/2 msk hackad dill
1 msk löjrom
2,5 dl lätt creme fraiche
Salt och peppar
Skär torskblocket i 8-10 bitar och vänd i ägget uppvispat med lite vatten och salt. Panera i en blandning av mjöl, ströbröd och rejält med salt och svartpeppar. Stek i omgångar i stekpanna på medelvärme i lika delar smör och rapsolja. Blanda alla ingredienser till röran och smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar