söndag 30 november 2014

Laxfilé med tzatsiki och ugnsrostade potatisar samt bladspenat

Ibland är det enkla det goda och den här rätten kräver minimal arbetsinsats.

Till fyra portioner behövs:
Fyra portioner laxfilé
Salt och peppar

Tzatsiki:
10 cm gurka, grovriven och urkramad
2 vitlöksklyftor, pressade
3 dl matyoghurt
1/2 dl creme fraiche 34%
Salt och peppar

800 g småpotatis med skal
1 msk olivolja
80 g färsk bladspenat
Salt och peppar

Lägg potatisen hel i en ugnsform och vänd runt med olivolja och salt. Rosta i ugn 25-30 min 225C. Lägg i spenaten och vänd runt med salt och peppar tills den blir mjuk.

Ugnsbaka laxen med salt och peppar till en centrumtemp på 54C.

Blanda ingredienserna till tzatsikin och smaka av med salt och peppar.

Servera med citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar