fredag 17 juli 2015

Baconkyckling med tzatsiki och tomatquinoa

Vardagliga ingredienser blir lite festligt med extra omsorg. Detta blev fredagsmys med ett glas rött för mig ;)

Till fyra portioner behövs :
500g kycklingfilé
1 pkt bacon
Salt och peppar

Tzatsiki :
2 dl matyoghurt
10 cm gurka
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar

Quinoa :
2 dl Quinoa i blandade färger
2 dl vatten
1 brk tomatkross
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk ingefärasås (kan bytas mot sweet chilisås + lite riven ingefära)
40g färsk bladspenat

Salta och peppra kycklingfiléerna och linda med bacon och bryn hastigt i stekpanna. Lägg över i ugnsform och stek i 225C till en centrumtemp på 75C.

Riv och krama ur vätskan ur gurkan. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Koka upp vatten, buljong och tomatkross med ingefärasås. Tillsätt Quinoa och sjud ca 20 min tills vätskan kokat in. Lägg i bladspenat och rör om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar