söndag 19 juli 2015

Chokladkaka med cheesecakeswirl

Mumsig är denna kladdiga kaka med färskosttopping. Gott med hallon och vaniljglass till. Gör gärna kakan en dag i förväg så att den får stå till sig och bli riktigt kladdig. Jag använde mintchoklad till kakan, men det går givetvis bra med vanlig. Se bara till att välja en bra choklad med hög kakaohalt. Blockchoklad är en produkt som jag aldrig använder...

3 ägg
2 dl socker
150 g smör
150 g mörk choklad med mintsmak
2 dl vetemjöl
200g färskost
1/2 tsk vaniljsocker
Smör och ströbröd till formen

Vispa 2 ägg med socker pösigt. Smält smöret och rör ned chokladen bruten i bitar så att den smälter. Rör ned chokladsmöret i sockerblandningen. Rör ned mjölet försiktigt. Häll upp i smörad och bröad springform. Vispa ut färskosten med 1 ägg och vaniljsocker. Häll över chokladsmeten och rör runt med en kniv så att det blir fina ränder. Grädda i 175C i 25 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar