Den här pastasåsen fick riktigt högt betyg av min sexåring som efter att ha ätit en jätteportion hade svårt att välja mellan mer mat eller glass till efterrätt (eftersom han inte skulle orka båda). Nu vann visserligen glassen men tallriken var ordentligt barskrapad!
Ingefärasåsen (se bild på flaskan) är min nya favorit och jag använder den smaksättning till marinader, grytor, såser mm. Den finns i asienaffärer och är ganska het så en liten skvätt räcker. Hittar man den inte kan man byta ut den mot färsk ingefära och lite chili.
Till fyra portioner behövs :
400g kycklingfärs
1 hackad gul lök
4 champinjoner, skivade
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2 burk passerade tomater
1 msk ingefärasås
1 msk kycklingfond
1 tsk kinesisk soja
Salt och svartpeppar
1 dl vitvin
1 dl vispgrädde
Olja att steka i
Till servering :
Färskriven parmesan
Färsk oregano
Fyra portioner spaghetti
Fräs lök, vitlök och champinjoner i olja
Tillsätt kycklingfärs och fräs tills den är genomstekt med salt och peppar. Häll på vitvin och låt detta koka in. Tillsätt grädde, tomater, soja och ingefärasås samt fond. Puttra 10 min. Servera med färsk oregano, parmesanost och spaghetti.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar