lördag 4 juli 2015

Kycklingbullar med lime och galangal samt risnudlar

Idag blev det Kycklingbullar med asiatisk touch. Gjorde bullarna utan chili så att barnen kunde äta dem. Smaken blev ändå rik med både limeskal, galangal och fisksås. Risnudlar är gott till!

Till fyra portioner behövs:
400g kycklingfärs
3 kokta potatisar, fint rivna
Skal av 1/2 lime
1 msk riven galangalrot
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk fisksås
1/2 tsk salt
1 msk ingefärasås (finns i asienaffärer)
Olja att steka i

Fyra portioner kokta risnudlar
1 zucchini i tärningar
1 rödlök i båtar
1/2 röd chili, skivad
Olja att steka i
Salt
1/2 dl cashewnötter

Blanda kycklingfärsen med potatis, vitlök, limeskal, galangalrot, fisksås, salt och ingefärasås. Klicka ut bollar i stekpanna och bryn ett par minuter runt om.

Fräs zucchinin med rödlök och chili i en wokpanna. Salta och vänd ned risnudlar. Strö över cashewnötter.

Servera med färsk lime och ljus soja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar