lördag 16 januari 2016

Grillad kycklingfilé med guacamole och rostade rotfrukter

Så enkelt, snabbt, billigt och gott är denna måltid som ändå känns lite helgfin med ett glas rött till. Jag grillar i grillpanna och kör klart kycklingen i ugn. Grillränderna ger alldeles lagom grillsmak tycker jag.

Till fyra portioner behövs
4 kycklingfilér om ca 100g
Salt och peppar
1 msk olivolja

Guacamole :
1 avokado
2 vitlöksklyftor
Saft av 1/3 citron
1/2 dl lätt creme fraiche
1 piri piri
Salt

4 morötter
8 potatisar
1 msk olivolja
Salt
Färsk rosmarin, ca 1/2 msk

Klyfta potatisar och morötter och lägg i ugnsform. Strö över hackad rosmarin och salt. Ringla över olivolja och vänd runt så olja och kryddor kommer runt rotsakerna. Rosta i ugn 225C i 20-25 min tills rotsakerna fått fin färg.

Klappa in olivolja, salt och peppar på kycklingfiléerna. Grilla dem på hög värme runtom i en grillpanna. Lägg över i ugnsform och stek klart i ugnen till en innertemperatur på 75C, det tar ca 10 min.

Kör alla ingredienser till guacamolen slät i en mixer. Smaka av med salt.

Servera med grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar