Så enkelt, snabbt, billigt och gott är denna måltid som ändå känns lite helgfin med ett glas rött till. Jag grillar i grillpanna och kör klart kycklingen i ugn. Grillränderna ger alldeles lagom grillsmak tycker jag.
Till fyra portioner behövs
4 kycklingfilér om ca 100g
Salt och peppar
1 msk olivolja
Guacamole :
1 avokado
2 vitlöksklyftor
Saft av 1/3 citron
1/2 dl lätt creme fraiche
1 piri piri
Salt
4 morötter
8 potatisar
1 msk olivolja
Salt
Färsk rosmarin, ca 1/2 msk
Klyfta potatisar och morötter och lägg i ugnsform. Strö över hackad rosmarin och salt. Ringla över olivolja och vänd runt så olja och kryddor kommer runt rotsakerna. Rosta i ugn 225C i 20-25 min tills rotsakerna fått fin färg.
Klappa in olivolja, salt och peppar på kycklingfiléerna. Grilla dem på hög värme runtom i en grillpanna. Lägg över i ugnsform och stek klart i ugnen till en innertemperatur på 75C, det tar ca 10 min.
Kör alla ingredienser till guacamolen slät i en mixer. Smaka av med salt.
Servera med grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar