fredag 15 januari 2016

Pulled x-mas ribs

Hade revbensspjäll kvar i frysen efter jul och både julmust och överbliven glögg. Alltså blev det ett långkok med julig smak. Sechuanpeppar och piri piri hav hetta.

Till 4 portioner behövs :
800g tjocka revbensspjäll
1/2 msk Sechuanpeppar
3 piri piri i smulor
1/2 tsk salt
2,5 dl glögg
2,5 dl julmust

Coleslaw:
4 dl finskuren vitkål
1 grovt riven morot
2 dl lätt creme fraiche
Salt och peppar

Skär revbensspjällen i grova bitar och lägg i en kastrull. Mortla sechuanpepparn och smula piri piri. Tillsätt kryddor och salt till revbensspjällen. Häll på glögg och must och låt sjuda på låg värme i 2-2,5 h tills vätskan bildat ca 1,5 dl sirap på botten. Vänd revbenen ett par gånger i grytan under tiden. Skär bort överflödigt fett och dra sönder köttet med två gafflar och blanda med sirapen. Vänd samman allt till Coleslawen och smaka av med salt och peppar. Servera med rullade tortillabröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar