En alldeles fantastiskt god rödbetssallad som jag improviserade ihop till lunchen idag. Den rödbetssallad som finns att köpa i butik tycker jag är ganska hemsk och är väldigt fet med sin majonnäsbas. Ibland köper jag en liten förpackning och blandar ut den med lättcreme fraiche/yoghurt, äpple samt hackad lök och då blir den bättre. Idag hade jag dock ett par färska rödbetor som behövde lite omsorg och skapade denna sallad som är både god och nyttig med rårivna morötter och matyoghurt. Denna kommer jag garanterat göra igen, perfekt till skinka, köttbullar och prinskorv men även gott till panerad kyckling eller kikärtsbiffar.
Till 6 portioner behövs:
2 medelstora färska rödbetor, grovt rivet
1 liten gul lök, finhackad
1 litet äpple i små tärningar
3,5 dl matyoghurt
1,5 msk kapris
1/2 msk kaprisspad
Salt och peppar
Blanda allt och låt gärna mogna ett par timmar i kyl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar