fredag 27 februari 2015

Fläskfiléwok med nudlar och jordnötter

Det blir ofta asiatisk mat hemma hos oss för att det går så snabbt att laga och är väldigt gott. Satsa på en svensk fläskfilé till detta. En mycket gladare gris och ett mört resultat. 

Fyra portioner 

500g fläskfilé i strimlor
1 msk sesamolja
2 msk råsocker
1 msk kinesisk soja
3 hackade vitlöksklyftor
1 hackad röd chili
1 msk pressad lime
1 frp sugarsnaps
4 port kokta äggnudlar
3/4 dl jordnötter

Rapsolja 

Blanda sesamolja, socker, soja, vitlök, chili och lime och vänd runt fläskfilén i detta. Under tiden kokar du nudlarna enligt anvisningar på förpackningen och blancherar sugarsnapsen. Fräs fläskfilén i rapsolja i en wokpanna tills den är genomstekt. Tillsätt nudlar, sugarsnaps och jordnötter och vänd runt. Servera med soja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar