fredag 27 februari 2015

Kikärtsbiffar med mynta och chili

Jag gillar verkligen bönbiffar. De är nyttiga, billiga och går att variera i det oändliga. Äggen kan uteslutas för den som är vegan. Jag brukar göra biffar på kikärter,  kidneybönor,  bondbönor, stora vita bönor eller linser. Smaksätter med t ex örter, chilipasta, citrusskal, vitlök, soja etc. Det går utmärkt att blanda i rivna rotsaker och rostade frön av olika slag. Rester av ris, potatis och bulgur hamnar ofta i bönbiffar hos mig, det ger en trevlig konsistens. Den här gången blev det kikärtsbiffar med mynta och chili.

Fyra portioner 

1 frp/brk kikärter
1 ägg
2 kokta potatisar
1 dl kokt ris
2 msk maizenamjöl
1,5 msk hackad mynta
1/2-1 hackad chili
Salt

Rapsolja att steka i.

Mixa allt i en matberedare och forma 8-10 biffar som steks gyllene i rapsolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar