Jag har lagat thailändska fiskkakor/biffar med röd curry förut på förskolan och barnen äter jättebra, även om några tror att det är kyckling de äter! Idag hade jag majs och purjolök i biffarna för att få lite textur i dem. Currysmaken är ganska mild och serveras biffarna till vuxna kan man absolut dubbla mängden currypasta. Smeten är ganska lös men håller ihop fint. Jag serverade biffarna med jasminris, en sweet chilidressing och råkost.
Till 40 stora biffar behövs:
3 kg vit fiskfilé, t ex hoki
8 ägg
3/4 dl röd currypasta
5 tsk salt
1 msk japansk soja
2 msk fisksås
8 dl Sojamjölk/mjölk
4 dl ströbröd
5 dl maizenamjöl
1 brk majs
1 purjolök, finskuren
Vispa i ströbröd och maizenamjöl i sojamjölken. Låt svälla 15 min. Mixa fisken tillsammans med ägg och currypasta. Blanda fiskpuré, ströbrödsblandningen och alla resterande ingredienser i en assistent. Låt smeten svälla 30 min. Forma biffar och stek i rapsolja till en gyllene färg på båda sidor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar