fredag 11 april 2014

Rödbetskaka med choklad och cayenne

Fredagskakan på förskolan blev en otroligt spännande kaka med rårivna rödbetor, kakao och kryddor. Jag serverade kakan med en vispad creme fraiche smaksatt med vanilj och apelsin - om man vill kan den bredas på kakan som en frosting. Kakan håller sig saftig i flera dagar och räcker till många - den är gigantisk :-D

4 ägg
3,5 dl råsocker
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk kanel
1 tsk cayennepeppar
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker 
4 dl rårivna rödbetor

1 dl rostade solrosfrön 
3,5 dl rapsolja

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned olja och rödbetor. Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ned i smeten. Häll upp i smord och bröad form och grädda långt ned i ugnen i 200C i 1 h och 20 min. Täck ev kakan med folie på slutet.

Frosting:
3,5 dl creme fraiche
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk koncentrerad apelsinjuice

Vispa alla ingredienser länge tills frostingen blir fast och fluffig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar