Fredagskakan på förskolan blev en otroligt spännande kaka med rårivna rödbetor, kakao och kryddor. Jag serverade kakan med en vispad creme fraiche smaksatt med vanilj och apelsin - om man vill kan den bredas på kakan som en frosting. Kakan håller sig saftig i flera dagar och räcker till många - den är gigantisk :-D
4 ägg
3,5 dl råsocker
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk kanel
1 tsk cayennepeppar
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
4 dl rårivna rödbetor
1 dl rostade solrosfrön
3,5 dl rapsolja
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned olja och rödbetor. Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ned i smeten. Häll upp i smord och bröad form och grädda långt ned i ugnen i 200C i 1 h och 20 min. Täck ev kakan med folie på slutet.
Frosting:
3,5 dl creme fraiche
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk koncentrerad apelsinjuice
Vispa alla ingredienser länge tills frostingen blir fast och fluffig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar