torsdag 3 april 2014

Italiensk lantsoppa med kyckling, rotsaker och fläsk

Veckan matiga soppa på förskolan var uppskattad av många. Inspirationen kommer från en Arla-kokbok där soppan bl a innehåller linser men jag hade vita bönor färdigkokta så det blev sådana istället.

Till 40 barnportioner behövs:
1,5 kg kycklingfilé
650g fläsk i tärningar
1 kg morot1 kg palsternacka
1 l kokta vita bönor
1 purjolök, finskuren
1 dl olivolja
1/2 msk vitlökspulver
3 dl kycklingfond
3 dl grönsaksfond
6 l vatten
1 l grädde
Salt och peppar
2 msk vitvinsvinäger
2 dl maizenamjöl utrört i vatten

Putsa kycklingen och lägg på ugnsplåt med salt, peppar och ringla över lite olivolja. Stek i 150C ugn till en innertemperatur på 75C. Låt svalna och skär i tärningar. Stek fläsket i en stekpanna tills det blir lätt brynt. Riv morot och palsternacka grovt och fräs i olivolja med salt, peppar och vitlökspulver. Häll på vatten, grädde och fond och koka upp. Red av med maizenaredning och smaka av med salt, peppar och vitvinsvinäger. Lägg i fläsk, kyckling och bönor och koka upp. Lägg i purjolöken och låt den mjukna. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar