söndag 12 oktober 2014

Habanero - och galangalmarinerade betor

Till vardags gör jag ofta egna fiskpinnar av fryst torskblock som jag skivar och panerar. Barnen älskar dem tillsammans med ett hemlagat potatismos och en kall sås. Till oss vuxna gjorde jag dessutom och slags pickles på lättkokta betor, morot och haricots vertes. Den mår bra av att stå och dra ett dygn i kylen för mer smak - då blir den riktigt het! Servera den även som tillbehör till lax, kyckling och kött. Här kommer receptet:

Till portioner behövs:
2 gulbetor
2 polkagrisbetor
1 stor morot
150g färska haricots vertes, delade i tre delar
1 rödlök grovt hackad

1 dl ättiksprit
2 msk socker
2,5 dl vatten
1/2 tsk salt
1/2 habanero chili finhackad utan frön
1 msk galangalrot finhackad

Skala och tärna rotsakerna i stora tärningar. Koka dem lätt i saltat vatten och lägg i haricots vertes de sista två minuterna. Grönsakerna ska vara krispiga. Lös upp salt och socker i ättiksprit och vatten. Rör ned chili och galangal samt rödlök. Häll över de varma grönsakerna och låt dem svalna i marinaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar