Otroligt enkel och god är denna vardagsrätt med italienska smaker. Det går att använda vilken vit fisk som helst - torsk, sej, hoki går också bra. Men resultatet blir givetvis bäst med färsk fisk. Mycket vitlök och parmesanost gör spenaten vinvänlig och det fungerar bra både med vitt vin eller ett lättare rött till denna fisk. Servera med ris, potatis eller potatismos.
Till fyra personer behövs:
150g färsk bladspenat
3 stora vitlöksklyftor
1 msk smör
Salt och svartpeppar
600g färsk koljafilé
2,5 dl kokbar creme fraiche
1 dl riven parmesanost
Salt och svartpeppar
Fräs pressad vitlök i smör och vänd ned bladspenat. Krydda med salt och peppar. När bladspenaten sjunkit ihop läggs den i en ugnsform. Fisken skärs i portionsbitar och läggs över spenaten. Koka upp creme fraiche och smält ned osten. Smaka av med salt och peppar. Häll över fisken och gratinera i 225C ugn till en centrumtemp på 56C.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar