Kock på förskola med tre egna barn som lagar all världens mat och älskar att baka. Här skriver jag om mat från vardag till fest och en del om mat för barn. Färgstark, god och hälsosam mat är mitt signum!
torsdag 2 oktober 2014
Asiatisk lunch med dumplings, matbanan och torskfrikadeller
Min kära vän och fd kollega Emma och jag brukar ses och göra "här är ditt kylskåp" hos varandra. Det resulterar i riktigt smaskiga luncher, ofta med flera rätter. Eftersom vi båda har en fabläss för asiatisk mat blir det ofta sådana inslag. Vi har också infört traditionen "den otippade ingrediensen" som ska vara en liten utmaning att tillaga. Senast blev det galangalrot, i tisdags matbanan! Lunchen bestod av en helt underbar soppa med torskfrikadeller i buljong med ingefära, limeblad och chili. Till varmrätt bjöds dumplings med nötfärsfyllning, kryddad med chili, ingefära, soja, vitkål och purjolök. Riktigt mumsigt. Jag kan verkligen tipsa om den perfekta dumplingsdegen: 5 dl vetemjöl och 2,5 dl kallt vatten som knådas ihop. Matbananen hamnade i en gryta med kokosmjölk, spiskummin, röd curry och färsk mynta tillsammans med potatis, svartkål och tärnad tomat. Gott och spännande!
Ett lyxigt oolongthé serverades till maten.
Tack för en härlig lunch Emma!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar