torsdag 2 oktober 2014

Wokad tofu med chili och thaibasilika

Tofu finns i både mjuka (sk sidentofu) och hårda varianter och säljs även i rökt eller marinerad form. Tofu görs på sojabönor och är proteinrikt och mångsidigt eftersom det inte smakar så mycket i sig själv och alltså är tacksamt att sätta sin egen prägel på. Jag gillar den bäst i misosoppa eller i en wok där den får dra åt sig av en kryddig sås. 

 Till 4 portioner behövs: 
400g tofu i stora tärningar 
2 msk chilipasta med thaibasilika 
2 msk rapsolja 
1 msk finhackad ingefära 
2dl strimlad purjolök 
2 msk tomatpuré 
2 dl vatten 
2 msk japansk soja 
1 msk risvinäger 
2 msk hackade rostade cashewnötter 

 Fräs tofun i rapsolja med ingefära och chilipasta. Rör ned tomatpuré, vatten, soja och risvinäger. Vänd sist ned purjolök som bara får bli varm och toppa med cashewnötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar