torsdag 2 oktober 2014

Hoisinmarinerade kycklingklubbor med jordnötssås och asiatisk vitkålssallad

Detta gillar både barn och vuxna, styrkan i jordnötssåsen kan varieras uifrån önskemål. Salladen till är jättegod och passar till flera asiatiska rätter och är egentligen en vitkålssallad som får lite asiatisk touch med sesam. Servera med jasminris eller basmatiris.

Till 4 portioner behövs:
8 kycklingklubbor (drumsticks)
1/2 dl hoisinsås
1/2 dl chilisås
2 msk kinesisk soja
Svartpeppar
1 tsk torkad ingefära
Blanda ihop marinaden och lägg kycklingen i dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Vänd runt och ligga i kyl minst 2 h. Stek i 225C ugn ca 35 min, tills kycklingen når en innertemp på 85C.

Jordnötssås (räcker till 8 p, går bra att frysa)
1 gul lök, hackad
3 vitlökssklyftor
1 msk finhackad ingefära
1 röd chilifrukt, finhackad utan kärnor
1 msk rapsolja
1 brk kokosmjölk
2 msk kinesisk soja
3/4 dl chilisås
3 dl saltade rostade jordnötter

Fräs lök, vitlök, chili och ingefära i rapsolja tills det är glansigt. Häll på kokosmjölk, chilisås, soja och jordnötter, låt sjuda 5 min och mixa slät. späd ev med vatten och smaka av med mer soja och chili.

Asiatisk vitkålssallad med sesamolja
1/4 vitkålshuvud, finskuren
1 morot, finriven
1 näve kokta haricot vertes
1 tsk salt
2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl rapsolja 1 tsk sesamolja

Knåda vitkålen med saltet tills den blir mjuk och vätskar sig. Tillsätt övriga ingredienser och låt stå och dra 30 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar