torsdag 2 oktober 2014

Kalvfärsbullar med thailändsk smak och kryddig vitkål

Stora kalvfärsbullar stekta i ugn med thailändska kryddor serverades med jasminris och vitkål fräst med en stark koreansk jäst sojabönscurrypasta. Mums! Hittar ni inte den jästa currypastan så kan den bytas ut mot vanlig röd currypasta och lite japansk soja.

Till 4 portioner behövs:
500g kalvfärs
1 ägg
1 msk maizenamjöl
2 tsk rostade sesamfrön
2 msk finskuren purjolök
1,5 msk chilipasta med thaibasilika
1 liten morot, finriven
1 msk hackad galangalrot 
1,5 msk ketcap manis (söt soja)
1 msk japansk soja

Blanda alla ingredienser och forma 8 stora bollar som steks i ugn 225C i ca 25 min, tills de fått fin färg.

Vitkålsfräs:
1/4 vitkålshuvud, finstrimlad
2 msk rapsolja
1 msk jäst röd currypasta på sojabönor
1 näve sockerärtor skurna på snedden 1/2 msk rostade sesamfrön
salt

Fräs currypastan i olja och tillsätt övriga ingredienser. Bryn vitkålen på riktigt hög värme tills den får färg. Smaka av med salt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar