fredag 6 december 2013

Finsk makaronipudding

Finlands självständighetsdag firades på förskolan med finsk makaronipudding som innehåller köttfärs. Mycket godare än den svenska varianten!

Till 50 barnportioner behövs:
3 l torkade makaroner
2 kg nötfärs
4 gula lökar, finhackade
1 dl rapsolja
1 tsk timjan
1 tsk vitlökspulver
1 tsk svartpeppar
Salt
1/2 dl viltfond
1/2 dl soja
24 ägg
2,4 l mjölk
3 tsk salt+ 1/2 tsk svartpeppar
300g riven gratängost

Stek lök och köttfärs i rapsolja tills all vätska kokat in. Krydda med salt, peppar, timjan och vitlökspulver. Tillsätt soja och viltfond. Koka makaronerna al dente. Lägg ut hälften av makaronerna på 2 djupa plåtar. Bred över köttfärsen och sedan på med resten av makaronerna. Vispa ihop ägg och mjölk med 3 tsk salt och svartpeppar. Häll över i plåtarna. Strö över riven ost och grädda i 175C ugn i 35 min. Servera med lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar