onsdag 18 december 2013

Vitkålssallad med äpple

Misslyckanden leder ofta till ngt bra och t.ex. så tros ju surdegen vara ett resultat av en kvarglömd deg i det forna Egypten som man testade att baka på. Vips så var jästen upptäckt!!! Riktigt så stort var det kanske inte när denna vitkålssallad blev till men resultatet blev ändå över förväntan. Jag missade att vända rivskivan i matberedaren en tidig morgon på jobbet med följ att vitkålen blev grovriven och inte skivad som jag tänkt mig. Improviserade då ihop denna vitkålsvariant:

1 litet vitkålshuvud, grovt rivet
2 syrliga gröna äpplen i små tärningar
1 gul lök, finhackad
1 dl rapsolja
1/3 dl vitvinsvinäger
2 msk konc äppeljuice
1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk salt
Grovmalen svartpeppar
2 msk hackad persilja

Blanda allt i en bunke och servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar