torsdag 5 december 2013

Persisk pesto

Inspirerad ab baba ganoush (aubergineröra) och en annan persisk röra med grillad paprika och valnöt blev denna "pesto" till. Man kan själv välja hur stark man vill ha den med mängden sambal oelek. Jag serverade röran kycklingspett med quinoa, jättegott!

1 stor aubergine, skalad, i tärningar
1 röd paprika i tärningar
1/2 tsk salt
2 msk + 1/2 dl olivolja
1 tsk sambal oelek
1 dl valnötskärnor
1/2 msk pressad citron
1 pressad vitlöksklyfta

Lägg aubergine och paprika i en ugnsform och ringla över 2 msk olivolja + salt. Rosta i 225 C i ca 15 min, tills grönsakerna är mjuka och fått lite färg. Låt svalna och mixa med övriga ingredienser, låt valnötterna gå med på slutet och behåll gärna lite större bitar kvar för textur. Smaka av med salt och ev mer sambal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar