En lyckad improvisation som passar bra över julledigheten. Jag serverade även en grönkålssallad till (se recept denna blogg).
Till 4 portioner behövs:
400g laxfilé i portionsbitar
Salt och peppar
2 msk grovkornig senap (t ex skånsk)
2,5 dl puylinser
1 l mustig kalvbuljong
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
Salt och svartpeppar
Koka upp kalvfond och lägg i linserna. Låt koka tills linserna har lite tuggmotstånd kvar, det tar 15-20 min. Häll av fonden. Fräs lök och vitlök i olivolja tills det blir glansigt. Tillsätt linserna, vitvinsvinäger och smaka av med salt och peppar. Klart!
Lägg laxfilén i en ugnsform och salt och peppra. Bred över senapen. Ugnsbaka i 150C tills fisken når en innertemperatur på 56C, det tar 15- 20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar