En busenkel och snabb marinad med kinesisk smak som ger mustiga revbensspjäll. Bli inte rädd för färgen, de ska bli riktigt mörka pga sojan. Visst blir förkokta revben som sedan snabbglaceras i ugn mörare men jag tycker "snabbvarianten" med direkt stekning i ugn blir riktigt bra den också. I det här receptet tas kvarvarande marinad om hand i en bbq-sås som får puttra medans spjällen går i ugnen. Klyftpotatis och en coleslaw passar bra till.
Fyra portioner:
1 kg tjocka, huggna revben i bitar
1/2 dl kinesisk soja
1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl konc apelsinjuice
1 tsk torkad ingefära
1 msk farinsocker
Grovmalen svartpeppar
Bbq-sås:
2 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk rapsolja
1 brk tomatkross
1 dl av marinaden ovan
Salt och peppar
1 nypa kanel
Blanda ingredienserna till marinaden och vänd runt revbenen. Låt marinera 2 h. Lägg revbenen i ugnsform (spar 1 dl av marinaden) och stek i 225C ca 25 min. Fräs lök och vitlök glansig i rapsoljan i en kastrull. Häll på tomatkross, kanel och 1 dl av marinaden. Låt puttra 15 min och mixa slät. Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar