onsdag 18 december 2013

Kinamarinerade revbensspjäll

En busenkel och snabb marinad med kinesisk smak som ger mustiga revbensspjäll. Bli inte rädd för färgen, de ska bli riktigt mörka pga sojan. Visst blir förkokta revben som sedan snabbglaceras i ugn mörare men jag tycker "snabbvarianten" med direkt stekning i ugn blir riktigt bra den också. I det här receptet tas kvarvarande marinad om hand i en bbq-sås som får puttra medans spjällen går i ugnen. Klyftpotatis och en coleslaw passar bra till.

Fyra portioner:
1 kg tjocka, huggna revben i bitar
1/2 dl kinesisk soja
1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl konc apelsinjuice
1 tsk torkad ingefära
1 msk farinsocker
Grovmalen svartpeppar

Bbq-sås:
2 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk rapsolja
1 brk tomatkross
1 dl av marinaden ovan
Salt och peppar
1 nypa kanel

Blanda ingredienserna till marinaden och vänd runt revbenen. Låt marinera 2 h. Lägg revbenen i ugnsform (spar 1 dl av marinaden) och stek i 225C ca 25 min. Fräs lök och vitlök glansig i rapsoljan i en kastrull. Häll på tomatkross, kanel och 1 dl av marinaden. Låt puttra 15 min och mixa slät. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar