torsdag 5 december 2013

Tomatbröd

Min vana trogen tog jag idag tillvara på en rest från frysen: 2l tomatsoppa från förra veckan! Det resulterade i ett gott och mustigt tomatbröd. Av förklariga skäl har jag inget exakt recept på dagens bröd men för den som vill testa ett tomatbröd kan man byta ut en del av degvätskan i ett vanligt brödrecept mot tomatkross och tomatpuré.

Jag bakade idag på följande ingredienser, ger ca 60 bullar:
2 l tomatsoppa / vatten, tomatpuré och tomatkross
1 dl olivolja
100g jäst
4 tsk salt
2 dl strimlade marinerade soltorkade tomater
5 dl surdeg av vete+råg
3 dl vetekross
5 dl grahamsmjöl
2,5 kg specialvetemjöl

Värm soppan till 37C. Vispa ned jästen, olivolja, surdeg, salt och soltorkade tomater. Tillsätt vetekross och mjölet under bearbetning tills du har en klibbfri deg. Jäs 45min- 1h. Baka ut bullar och jäs på plåt 20 min. Grädda 15 min i 225C.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar