torsdag 7 augusti 2014

Auberginegratäng med tomat, chili och mozzarella

Aubergine, tomat och mozzarella brukar vara en oslagbar kombination i alla dess former och är t ex min favoritpizzatopping! Häromdagen gjorde jag en riktigt lättgjord gratäng som skötte sig själv i ugnen. Eftersom auberginen inte steks innan blir rätten fettsnål, annars suger aubergine gärna åt sig mkt olja. Chili och vitlök anpassas såklart efter preferenser men jag gillar lite hetta. Gratängen passar bra med lite sallad och gärna ett bröd att säga upp den goda såsen med ;)

Till 3-4 personer behövs
1 aubergine i skivor

2 finhackade vitlöksklyftor

1 finhackad röd chili utan kärnor

1 brk körsbärstomater

2 msk olivolja 

125g mozzarella

1/2 dl strimlad basilika

Salt

Lägg auberginen som tegelpannor i en ugnsform. Strö över salt, chili och vitlök. Häll på burken med körsbärstomater. Ringla över olivoljan. Toppa med mozzarellabitar. Gratinera i 200C ugn i 35 min. Lägg ev på folie på slutet. Strö över basilikan vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar