fredag 8 augusti 2014

Päronkaka med kardemumma

Fredagskakan på förskolan blev ett riktigt lyckat experiment. Farinsockret ger en härlig kolasmak och dinkelmjölet gör kakan mustig. Gott med en sked vaniljglass till. Blir absolut en repris på denna kaka!

3 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
1/2 dl smält smör
1 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl dinkelmjöl fullkorn
1 tsk kardemumma
3 tsk bakpulver
2-3 päron i klyftor
Pärlsocker

Smörj och bröa en kakform/liten ugnsform. Vispa ägg, kardemumma och socker pösigt. Rör ned smöret och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ned i smeten. Häll upp i formen och tryck ned päronklyftor. Strö över kardemumma och pärlsocker. Grädda i 200C i ca 35-40 min, tills kakan stannat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar