torsdag 14 augusti 2014

Bönbiffar med ajvar

Idag gjorde jag bönbiffar till lunch på förskolan och barnen älskade detta! Det är så roligt när vegetariskt, speciellt baljväxter, går hem hos de små. Jag gör lite olika varianter av bönbiffar och idag testade jag att ha i överblivet kokt ris som utfyllnad. Resultatet blev jättebra, biffarna blev väldigt saftiga. Ajvar relish gav en vacker orange färg åt biffarna, som serverades med matvete och en kryddig tomatsås.

Till 35 biffar behövs:
1 stor brk smörbönor (1,5 kg kokta)
1 dl vatten
2 l kokt jasminris
2 dl ajvar relish
1 msk sambal oelek
2 tsk salt
1,5 tsk spiskummin
1 tsk vitlökspulver
1/2 dl hackad persilja
1,5-2 dl maizenamjöl
Olja att steka i

Mixa bönor med vatten och ajvar. Blanda ihop med övriga ingredienser och låt svälla ett par timmar. Forma biffar som steks i olja i het panna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar